O nas

Tomaž Miklavžin, dr. vet. med.

Rojen 5.2.1969 v Brežicah. Po končani srednji naravoslovno matematični šoli v Brežicah, sem se vpisal na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem diplomiral leta 1997. Po diplomi sem se zaposlil na Kliniki za male živali Prva-K v Ljubljani, od leta 2006 do 2010 pa sem bil zaposlen na Veliki kliniki za male živali Tristokosmatih.

V tem času sem pridobil bogate izkušnje in znanje z vseh področij male prakse, se strokovno izobraževal doma in v tujini. Moja posebna interesna področja pa so ortopedija, nevrologija, diagnostična radiologija in kirurgija.

Sem član SZVMŽ-ja (Slovensko Združenje Veterinarjev za Male Živali), ESVOT-a (European Society of Veterinary Orthopedics and Traumatology) in ESVN-ja (European Society of Veterinary Neurology).

Strokovna izobraževanja:

• Diagnostic imaging II, ESAVS, Luxemburg, 1998
• Seminar iz nevrologije, SZVMŽ, Poljče, 1998
• Advances in canine joint and tendon surgery, ESAVS, Praga, 1999
• Cartilage week, the 2nd symposium of recent advances in cartilage repair and tisssue engineering, Portorož, 2001
• Veterinary Neurology I, ESAVS, Bern, 2001
• WSAVA, International Symposium, Opatija, 2001
• Veterinary Neurology II, ESAVS, Bern, 2003
• International Joint Surgery Course, Eickemeyer, Tuttlingen, 2004
• Ortopedija malih živali, Veterinarska fakulteta, Ljubljana, 2004
• Veterinary Neurology III, ESAVS, Bern, 2006
• Soft Tissue Surgery, ESAVS, Dunaj 2007
• Soft Tissue Surgery Advanced, ESAVS, Dunaj, 2008
• 22nd Annual Symposium of the ESVN Neuro-oncology, ESVN, Bologna, 2009
• Soft Tissue Surgery III – Head and Neck, ESAVS, Dunaj, 2011
• XXV. simpozij o aktualnih boleznih malih živali, SZVMŽ, Portorož, 2012

Špela Miklavžin, dr. vet. med.

Rojena 8.5.1980 v Trbovljah, kjer sem končala gimnazijo. Leta 2006 sem diplomirala na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Praktično delo z malimi in velikimi živalmi sem prvič spoznala kot študentka 3. letnika, ko sem kot prostovoljka pomagala na veterinarski postaji v Litiji. V absolventskem stažu sem bila na enomesečni praksi v Wildlife Care Center na Floridi, kjer sem delala z divjimi in eksotičnimi živalmi.

Po končani fakulteti sem eno leto volontersko delala na kliniki za male živali Tristokosmatih v Ljubljani. Leta 2007 sem bila zaposlena v veterinarski ambulanti Jang v Novem mestu. Med leti 2008 in 2012 je bilo moje delovno mesto strokovnega sodelavca v farmacevtskem podjetju Abbott Laboratories.

Največ izkušenj sem pridobila s svojim delom s področja bolezni in zdravljenja psov in mačk, katere pa sem in bom še naprej redno dopolnjevala z izobraževanji doma in v tujini.

Področja dela: diagnostika bolezni, zdravljenje in mehka kirurgija psov in mačk.

Špela Špajzar, dr. vet. med.

Rojena sem v Trbovljah, tam sem leta 2008 končala splošno gimnazijo. Po končani gimnaziji sem se vpisala na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani. Med študijem sem od 3. letnika dalje v prostem času volontirala na kliniki za male živali v Ljubljani. Od 4. letnika dalje sem kot študentka delala na Kliniki za konje na Veterinarski fakulteti, kjer sem skrbela za živali in pomagala pri posegih.

Od 3. letnika dalje sem bila aktivna članica in 2 leti tudi vodja izmenjav v mednarodni organizaciji študentov veterine (IVSA). Udeležila sem se več kongresov in simpozijev namenjenim študentom (Beograd, Utrecht, Oslo).

Med absolventskim stažem sem 3 mesece preživela na veterinarski fakulteti na Dunaju. En mesec sem opravljala prakso na oddelku za diagnostično slikanje malih živali (rentgen, ultrazvok), en mesec na oddelku za anestezijo in perioperativno intenzivno nego in en mesec na kliniki za interno medicino konj.

Študij sem zaključila septembra 2015, od februarja 2016 sem zaposlena v Veterinarskem centru Miklavžin.

Redno se udeležujem raznih izobraževanj na temo diagnostike in zdravljenja malih živali, strokovno pa se nameravam izobraževati tudi v prihodnje.

Področja dela: diagnostika in zdravljenje bolezni, anestezija

Igor Firm, dr. vet. med.

Zunanji strokovni sodelavec. Več na http://www.firm.si/

Vanja Knezdr. vet. med.

Zunanja strokovna sodelavka.

Tadej Zemljič, dr. vet. med. dipl. ECVO

Zunanji strokovni sodelavec.

KONTAKT

Lakotence 7a, 1000 Ljubljana
tel.: 08 20 58 420
fax: 01 51 16 441
info@vetcmiklavzin.si

DELOVNI ČAS

PON - PET : 8.00 - 19.00
SOB : 8.00 - 12.00

Dežurni telefon: 051 337 000

NAPOTNICA

Prosimo izpolnite obrazec na tej povezavi in nam ga pošljite po e-pošti.

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri